Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ολοκλήρωση του πρώτου προγράμματος εθελοντικής εργασίας στην Άνδρο για φέτος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμη πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Άνδρο, υπό τη διοργάνωση του φορέα ΕΛΙΞ, τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη φιλοξενία του Δήμου Άνδρου και τοπικό συντονισμό και οργάνωση από το ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΔΡΟΥ.

Στα πλαίσια του προγράμματος, από την 1/7 έως τις 17/7/2012 διέμειναν και εργάστηκαν στην Άνδρο 13 νέοι και νέες ηλικίας από 20 έως 30 ετών, από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Αγγλία και Νότιο Κορέα. Οι νεαροί εθελοντές φιλοξενήθηκαν στο Γυμνάσιο Γαυρίου και εργάστηκαν καθαρίζοντας από την πυκνή βλάστηση τη διαδρομή Γαύριο-Άνω Γαύριο και μέρος της διαδρομής Μπατσί-Κατάκοιλος. Επίσης προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Άνω Αγ. Πέτρου, της διαδρομής που οδηγεί από τον Κάτω Αγ. Πέτρο στον Πύργο του Άνω Αγ. Πέτρου.

Οι νεαροί εθελοντές στον ελεύθερο τους χρόνο περιηγήθηκαν στο νησί και χάρηκαν τις ομορφιές του, κολύμπησαν σε αρκετές παραλίες, επισκέφθηκαν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα στα πλαίσια γευμάτων και κερασμάτων που τους προσέφεραν η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Τζουάνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αγ. Πέτρου στο εστιατόριο Κόσσης, ο Γιάννης Μπατής στο Ανδριακό Παντοπωλείο του, η  Έφη Ραπτάκη στο καταπληκτικό της κτήμα στα Λιβάδια. Οι εθελοντές ξεναγήθηκαν επίσης στη διαδρομή Αποίκια Γιάλια από τον Αλέξανδρο Μαβή και παρακολούθησαν προβολή με κεράσματα στον θερινό χώρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου.

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η βοήθεια που προσέφεραν στους νεαρούς εθελοντές κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στα μονοπάτια οι Θοδωρής Μαλισιώβας και Μιχάλης Δελαγραμμάτικας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω που συνέβαλαν με τη βοήθεια και την υποστήριξη τους  σε ένα ακόμη επιτυχημένο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο νησί μας, βάζοντας το λιθαράκι τους στην ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας και του αγροτικού τοπίου της Άνδρου.

Σύντομα θα υπάρξει μικρό ταινιάκι με τις εντυπώσεις των εθελοντών από το νησί....!

Ένα ακόμη πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην Άνδρο φέτος το οποίο θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου